Hundbur bil

Hundbur bil – Vi erbjuder säkra hundburar för transport av hund i bil. Oavsett bilmodell kan vi hjälpa dig att ta fram en modell som passar dina och din hunds behov. När du köper en hundbur till bil av oss får du en bekväm bur av hög kvalitet som skyddar din hund på bästa sätt. För det är väl din fyrfota vän värd?

Det är ditt ansvar att din hund åker säkert och bekvämt vid transport i bil. Och varje ansvarsfull hundägare har en riktig hundbur i sin bil. Fel sorts hundbur kan innebära stora risker för både hunden, medresenärer och dig själv. Om du saknar en bra hundbur i din bil och skulle krocka kastas hunden i hög hastighet mot förarsätet. En hund på 30 kilo utan hundbur väger nästan ett ton vid en kollision. Du kan själv tänka dig vilken skada det kan göra för alla i bilen vid en olycka.

Hundbur bil

Var därför noggrann när du väljer hundbur. Det räcker inte med en stålkonstruktion. Dessa är allt för sköra och knäcks lätt vid en krock. En hundbur i form av en stålkonstruktion kan också fungera som en råttfälla vid en krock. Så kallade utställningsburar är bara till för utställningar och ska därför absolut inte användas i en bil.

En skadad hund i en krockad bil som inte är inlåst i en hundbur kan dessutom förvärra räddningsarbetet. Även om din hund är hur snäll som helst kan ingen förutspå hur den kommer reagera i ett krisläge. I chockat tillstånd är den inte rationell i sitt beteende.

Det finns tydliga bestämmelser för hur en hundbur ska se ut. Du kan enkelt gå in på jordbruksverkets hemsida för att se vilka mått en bur måste ha. Självklart säljer vi bara hundburar som är utformade enligt dessa bestämmelser.

De flesta biltillverkare kan leverera så kallade grindar till bilen. En stor nackdel med en sådan grind är att de måste installeras i bilen. Det brukar då ofta uppstå skador som är svåra att reparera sedan om bilen ska säljas. En godkänd och säker hundbur däremot kan enkelt ställas in och tas ut ur bilen.

Vi kan erbjuda hundburar till bil i flera olika varianter. Det finns allt från enkelburar till dubbelburar med löstagbar vägg eller med gångjärn. Dessa passar till de flesta bilmärken. Har du en ovanligare bilsort kan vi hjälpa dig med specialbyggd bur som är anpassad efter just din bil.

Vi är en erfaren tillverkare och försäljare av hundbur till bil och kan hjälpa dig med vad som passar för just dina behov. När du köper hundbur av oss får du en bur som är tillverkade enligt bestämmelserna och i ett material av hög kvalitet. Vid kollision trycks buren ihop på ett visst sätt för att minimera skaderisken.

Vi är mycket måna om våra fyrfota vänner och hjälper dig att hitta en lösning som både är säker och bekväm för din hund och smidig för dig själv. Kontakta oss redan idag för att få en hundbur till bil som din hund kan färdas säkert på vägarna i.